Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wrakingsverzoek verzekering ouders Tristan afgewezen

18 april 2017 - 14:12  •  reacties

Wrakingsverzoek verzekering ouders Tristan afgewezen

Alphen aan den Rijn - Volgens Peter Knijp, advocaat van de ouders van Tristan van der Vlis, zijn de rechters in de schadevergoedingszaak partijdig omdat zij zelf 'de inzet van de rechtszaak veranderd'. Met het verzoek wilde Knijp bereiken dat er andere rechters op de zaak zouden worden gezet.

Het verzoek ging om de verzekeringspolis. Op het laatst beschikbare polisblad staat Tristan nog meeverzekerd met zijn ouders. Hij zou ten tijde van de schietpartij wel een eigen verzekering hebben gehad. De rechtbank eiste een polisblad waar alleen de ouders op vermeld zouden staan, maar die is er niet volgens Knijp. De rechtbank liet daarop aan de advocaat weten er dan vanuit te gaan dat Tristan bij zijn ouders verzekerd was. Daarmee hebben de rechters stappen gezet die letselschade-advocaat Lionel Lalji had moeten zetten, vindt Knijp.

Dinsdag werd ook bekend dat de ouders van Tristen woensdag niet aanwezig zijn tijdens het geplande verhoor.

Schadevergoeding
Lalji eist een schadevergoeding namens dertien slachtoffers van het schietdrama in april 2011. In de rechtszaak, die vorig jaar werd aangespannen tegen de ouders van Tristan en hun verzekeringsmaatschappijen, stelt Lalji dat de ouders iets aan hun zoon moeten hebben gemerkt voor hij begon aan zijn dodelijke tocht door winkelcentrum De Ridderhof.

Op 9 april 2011 schoot Van der Vlis vijf mensen dood, hij verwondde er zeventien en daarna pleegde hij zelfmoord.

Fotograaf: Josh Walet