Nieuws

« Vorige - Volgende »

Maatjesproject van Humanitas: 'Samen is het leuker'

23 mei 2017 - 13:33  •  Robin Mooy  •  reacties

Maatjesproject van Humanitas: Samen is het leuker

Alphen aan den Rijn - Via Whatsapp spreken ze één keer per week af om iets leuks met elkaar te doen. Elk maatje dat zich bij het Maatjesproject aanmeldt heeft een doel waar de vrijwilliger de jongere in kan ondersteunen om dit te bereiken. Dina heeft haar doel al bereikt. Namelijk; goed scoren op school. Tegenwoordig haalt ze zevens op Havo-niveau, dus dat zit wel goed. Dit jaar is Dina gekoppeld aan Charlotte. "Nu doen we gewoon dingen die je ook met vrienden doet: naar een vrouwenfilm in de bioscoop, bowlen of een middagje knutselen", vertelt Charlotte. 

Een goede match
De maatjes worden aan een vrijwilliger gekoppeld door middel van hun interesses en ideeën. Charlotte zegt: "Dina is vrolijk en druk, daarentegen ben ik rustig en kalmer, dus dat vult elkaar goed aan."  In het begin was het, zoals bij veel koppels, even wennen, maar na een jaar intensief contact te hebben gehad, zijn Dina en Charlotte echte vriendinnen geworden. Op de vraag of ze elkaar na het Maatjesproject gaan zien, zeggen ze allebei zonder twijfel ja!

Nuttig en leuk
De studente kinder- en jeugdpsychologie Charlotte heeft veel positiviteit van Dina ontvangen en geleerd hoe de beleveniswereld van een jonge puber eruit ziet.

Zij moedigt iedereen aan om vrijwilliger van het Maatjesproject te worden. "Je leert van elkaar, op deze manier kan je echt wat voor een ander betekenen. Bovendien beleef je er zelf ook plezier aan!"

Fotograaf: Josh Walet
Humanitas Rijnland.'
Humanitas Rijnland

Samen ben je sterker dan je denkt.