Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Zonnebloem organiseert de jaarlijkse loterij

29 mei 2017 - 10:26  •  reacties

De Zonnebloem organiseert de jaarlijkse loterij

Alphen aan den Rijn - Allereerst verzorgt De Zonnebloem huisbezoeken voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking. "Wie niet (meer) alleen vanzelfsprekende en vooral sociale activiteiten kan ondernemen, kan wellicht nog wel naar het winkelcentrum met een vrijwilliger", zegt Geraldine Voost, vrijwilliger in Alphen aan den Rijn. "Ook gezellig uitwaaien op het strand, samen naar het tuincentrum of thuis een goed gesprek hebben onder het genot van een kopje koffie; we doen het allemaal. En: iets kleins kan al veel betekenen."

Klaaske van der Meer-Visser (1935) vindt de gezelligheid bij De Zonnebloem belangrijk. Ze gaat liever mee met De Zonnebloem dan naar de cardioloog. "Ik heb weleens een afspraak afgezegd", vertelt ze met een ondeugende blik. "Mijn dagje uit met De Zonnebloem gaat altijd voor!"

Watermensen
"Vroeger waren we echte watermensen", vertelt Van der Meer. "Dat kon niet meer toen mijn man Sije hartpatiënt werd. Sindsdien varen we met De Zonnebloem. De eerste keer gingen we met vrienden mee voor een vaartocht in Amsterdam. We waren meteen verkocht. We zijn met elke vaartocht mee geweest."

Sinds het overlijden van haar echtgenoot gaat Van der Meer alleen mee. Het is in de loop der jaren wel lastiger geworden. "Ik ben zelf zwaar hartpatiënt. Daarnaast is het soms wel duur. Als je oud bent, heb je alles al. Dus tegenwoordig vraag ik op mijn verjaardag altijd geld om met een vaartocht mee te kunnen."

Van der Meer beveelt De Zonnebloem volmondig aan. "Het is een warme club. Het plezier spat eraf bij de vrijwilligers. Ik ervaar het als een zonnetje in mijn leven." 

Loterij
Met de jaarlijkse loterij 'verdient' De Zonnebloem geld om haar activiteiten laagdrempelig te houden. Meespelen kan al vanaf 2 euro. De Alphense vrijwilligers komen tot medio september langs de deuren om loten te verkopen. Een lot online kopen kan ook.

In totaal zijn er 6.670 prijzen te vergeven. In de prijzenpot: verschillende geldprijzen van 50 tot 15.000 euro, droomreis, iPads elektrische fietsen, weekendjes weg, e-readers, fotoboeken en fraaie bossen bloemen. De trekking is op maandag 9 oktober. Koop een lot aan de deur of bestel loten via www.zonnebloem.nl/loterij/bestellen.

Fotograaf: Josh Walet