Nieuws

« Vorige - Volgende »

Omrijden tijdens de zaterdagmarkt op Thorbeckeplein

9 juni 2017 - 13:26  •  reacties

Omrijden tijdens de zaterdagmarkt op Thorbeckeplein

Alphen aan den Rijn - Als alle nieuwbouw en de herinrichting op en rond het Thorbeckeplein helemaal klaar is, wordt de Hooftstraat doorgetrokken. Dit betekent dat auto's en fietsers doorrijden tot aan het plein en dat daar de straat afbuigt en netjes in één rechte lijn aansluit op de Thorbeckestraat. Het verkeer hoeft dan niet meer door de smalle W.C.M. Regtstraat. Ook komen langs dit 'nieuwe' stukje straat parkeerplaatsen. Op zaterdag wordt juist op dit nieuwe stukje Hooftstraat een deel van de markt geplaatst. Het verkeer wordt omgeleid door de W.C.M. Regstraat, in feite zoals de route al jaren was. 

Voor de terrassen van de verschillende oude en nieuwe horecagelegenheden heeft de komst van de zaterdagmarkt ook gevolgen. Zij mogen een terras opstellen, maar wel beperkt. Dit betekent bijvoorbeeld dat het terras bij de gevel moet staan en niet verder het Thorbeckeplein op mag. "Misschien kan er een doorgang tussen de kramen komen om het midden van het plein in gebruik te nemen", aldus de verantwoordelijke ambtenaar.

De zaterdagmarkt wordt opgesteld rond het Nutsgebouw en het Thorbeckegebouw. Er komen kramen op het Thorbeckeplein, Hooftstraat, Aarkade, Anne Frankkade en De Vest. Naar verwachting is de verplaatsing voor de zomer van 2018 een feit.

Fotograaf: Josh Walet