Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw bedrijfspand voor Vlasman aan Steekterweg

13 juni 2017 - 19:48  •  reacties

Nieuw bedrijfspand voor Vlasman aan Steekterweg

Alphen aan den Rijn - Het nieuwe bedrijfspand is een grote hal die komt te staan tussen het bestaande bedrijfspand en de parkeerplaats grenzend aan de nieuw te bouwen bedrijfswoning. De hal is ongeveer even groot als de huidige bedrijfspanden. Er is bijna anderhalf jaar aan de uitbreidingsplannen gewerkt.

De plannen voor het terrein van Vlasman beperken zich niet tot het uitbreiden van de gebouwen. Rond het achterterrein wordt de bestaande inheemse beplanting verjongd en uitgebreid. Dit betekent meer aanplant van bomen en struiken als elzen, vlier en hazelaar. Langs het voorterrein blijft de beplanting van leilindes en sierheesters bestaan. Naast de bedrijfswoning komt een grote poel met een boomgaard, tussen de woning, boomgaard en het bedrijfsterrein komt een beplante geluidswal. Ook is een belangrijke wijziging het verplaatsen van de uitrit.

Omdat de aanvraag niet past in het bestemmingsplan Limes moet de gemeenteraad verklaren geen bedenkingen tegen het plan te hebben. Dat gebeurt in de raadsvergadering van 15 juni. Na instemming van de gemeenteraad wordt een ontwerp omgevingsvergunning zes weken ter inzage gelegd voor het indienen van eventuele zienswijzen. Onder meer de provincie en het hoogheemraadschap zijn al akkoord met de plannen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vlasman