Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

14 juni 2017 - 10:14  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Werkconferentie VSGWie: Michel du Chatinier Waar: Sportcentrum Helsdingen, VianenWanneer: 14 juni | 12.30 tot 19.30 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de werkconferentie van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Tijdens de werkconferentie wordt gesproken over de betekenis van sport- en bewegen op lokaal niveau nu en in de toekomst

Opening brug Zegerplas, nabij Aarkanaal
Wie: Tseard Hoekstra en Kees van Velzen
Waar: Park Zegersloot
Wanneer: 16 juni | 10.00 tot 11.00 uur

Wethouders Hoekstra en Van Velzen openen de nieuwe brug bij de Zegerplas, nabij het Aarkanaal. De bruggen bij de Zegerplas zijn in de afgelopen maanden vervangen. Ook is verlichting geplaatst op het pad langs het Aarkanaal.

Kwaliteitstournee Energietransitie in het Groene Hart
Wie: Kees van Velzen
Waar: Indaver, De Schans 41, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 16 juni | 11.00 tot 14.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de kwaliteitstournee over Energietransitie in het Groene Hart. De tournee wordt georganiseerd door De Stichting Groene Hart in samenwerking met de Stuurgroep Groene Hart. Het Groene Hart heeft zijn eigen specifieke kansen en knelpunten bij het produceren en distribueren van energie. Tijdens deze tournee wordt aandacht besteed aan vragen zoals: kunnen bestaande initiatieven worden uitgebouwd en gekopieerd en zo bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen van Parijs, kan dit landelijk gebied straks ook in zijn eigen energiebehoefte voorzien? De tournee gaat onder andere langs bij Indaver (producent van biogas). Bij de tournee zijn onder andere leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en de leden van het Algemeen Bestuur van de 5 Waterschappen aanwezig.

Herdenking omgekomen brandweermedewerkers
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Brandweerkazerne Koudekerk aan den Rijn, Hogewaard 5
Wanneer: 17 juni | 13.45 tot 15.00 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij de herdenking voor de omgekomen brandweermedewerkers. Iedere derde zaterdag in juni worden omgekomen brandweermedewerkers herdacht. Bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem vindt jaarlijks een herdenking plaats, naast de plaatselijke herdenkingen. Om 14.00 uur, wordt een minuut lang het ereteken gemaakt.

Uitreiking dementia-App
Wie: Han de Jager
Waar: Noorderbrink, Klompenmaker 156, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 juni | 19.30 tot 21.30 uur

Wethouder De Jager reikt de dementia-App uit aan mantelzorger namens gemeente Alphen aan den Rijn en Tom in de buurt. De app is ontwikkeld om mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals ondersteuning te bieden bij het zorgen voor een dementerende. Daarnaast kan op deze manier makkelijk contact worden gehouden met een dementerende. Doel is dat iedereen zijn dierbare kan helpen om dementie draaglijker te maken.

Fotograaf: Josh Walet