Nieuws

« Vorige - Volgende »

Spies neemt petitie over speeltoestel in ontvangst

16 juni 2017 - 10:08  •  reacties

Spies neemt petitie over speeltoestel in ontvangst

Alphen aan den Rijn - De petitie is door buurtbewoners opgezet en inmiddels 179 keer ondertekend. Wethouder Hoekstra en burgemeester Spies namen de petitie in ontvangst voor het begin van de raadsvergadering van donderdag 15 juni. Hoekstra meldde het een zeer vervelend ongeval te vinden en betuigde zijn medeleven. Maar: "Wij hebben een controle uitgevoerd. Het speeltoestel is goed. Het toestel is gecertificeerd en gecontroleerd. We hebben dit speeltoestel geplaatst op basis van gesprekken met buurtbewoners. Het speelgoed is in overleg gekozen."

Erik van Zuylen (GroenLinks) uitte later tijdens de raadsvergadering zijn zorgen over het speeltoestel. "Wij vinden dat de speeltoestellen niet geschikt zijn voor de jonge kinderen uit de buurt die juist gebruikmaken van deze speeltuin. Wij twijfelen er ook aan of er wel met de bewoners in de buurt is gepraat. Volgens ons is alleen gesproken met de bewoners van de Kastanjestraat, terwijl het om een wijkspeeltuin gaat."

Van de wethouder wilde GroenLinks weten hoe de gesprekken met de buurtbewoners zijn verlopen; wanneer er een extern onderzoek naar het toestel wordt gedaan en of de wethouder met de buurt in gesprek gaat.

Speeltoestel
Hoekstra vindt dat er juist uitgebreide contacten met de buurt waren, maar hij zal opnieuw met de buurt in gesprek gaan naar aanleiding van het ongeval en de petitie. Het speeltoestel zal ook niet eerder dan na dit gesprek weer open gaan. "Er zijn in deze buurt ongeveer evenveel kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen, die moeten allemaal kunnen spelen. Er zijn in deze speeltuin daarom toestellen voor verschillende leeftijdsgroepen geplaatst."

De speeltuin aan de Kastanjestraat is begin dit jaar gerenoveerd en compleet met nieuwe speeltoestellen op 5 mei opgeleverd. Veel ouders vinden de nieuwe speeltoestellen te gevaarlijk voor de kinderen die in de wijkspeeltuin spelen. Zij willen veilige speeltoestellen 'zoals er voor de renovatie stonden'.

Fotograaf: Josh Walet