Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaren kwalificeren zich voor WK Obstacle Run

27 juni 2017 - 12:51  •  reacties

Alphenaren kwalificeren zich voor WK Obstacle Run

Alphen aan den Rijn - Van den Belt, Verdiesen en Den Hollander doen regelmatig mee met diverse OCR-evenementen. 'Obstacle Course Racing', beter bekend als 'obstacle running', kent in Nederland diverse evenementen zoals Mud Masters, Strong Viking Run en de inmiddels jaarlijks terugkerende TCV Obstacle Run in Alphen aan den Rijn. 

Verdiesen kwalificeerde zich eerder dit jaar tijdens de Fisherman's Friend StrongmanRun, waarbij zij als derde vrouw op het podium finishte. Van den Belt deed vorig jaar al mee aan het WK Obstacle Run en wist zich dit jaar opnieuw te kwalificeren tijdens de Strong Viking Run Hills Edition. In dezelfde wedstrijd kwalificeerde Den Hollander zich voor het eerst, door de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie (mannen 50+) te behalen.

Het WK vindt 12 tot en met 15 oktober 2017 plaats in Blue Mountain, Ontario, Canada. Om fit aan de start van dit heuvelachtige gebied te verschijnen, zullen zij aankomende zomer flink moeten trainen. Aankomend weekend kunnen de fanatieke sporters zich vast meten met de rest van Europa binnen hun leeftijdscategorieën.

Sponsors
De onstuimige groei van de sport heeft al wel geresulteerd in meerdere grote internationale evenementen, maar nog niet in een internationale bond. Dit houdt in dat alle WK-deelnemers voor eigen rekening en risico deelnemen. De Alphenaren zijn dan ook nog op zoek naar eventuele sponsoren.

Interesse om (één van) de Alphenaren te sponsoren? Neem dan contact op via 06 - 42047076 of info@4sport.nu.

Fotograaf: Josh Walet