Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plan Kalkhoven voor horeca Zegerplas van de baan

29 juni 2017 - 11:00  •  reacties

Plan Kalkhoven voor horeca Zegerplas van de baan

Alphen aan den Rijn - Het plan bestond uit een horecagelegenheid aan de Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn met aanlegplaatsen voor zo'n dertig bootjes. Het volledige pand zou op het water worden geplaats, met aan het einde van de steiger een trouwkapel. 

Martin Kalkhoven laat weten dat vanwege diverse afwegingen voor nu van de plannen af te zien. "De afgelopen drie jaar zijn wij intensief bezig geweest, in samenwerking met de gemeente, om te kijken naar de mogelijkheden om nog een horecagelegenheid aan de Zegerplas te realiseren. Wij hebben ervoor gekozen om op dit moment af te zien van deze mogelijkheid. Deze keuze hebben wij voornamelijk gemaakt door ontwikkelingen in de afgelopen maand."

's Molenaarsbrug
Het ondernemerskoppel heeft afgelopen maand besloten om restaurant 's Molenaarsbrug over te nemen, waardoor de aandacht daar naar uit gaat. "Dit betekent dat het project bij de T-steiger niet gerealiseerd zal worden op dit moment. We stoppen even met de verdere ontwikkelingen van het Boathuys op de Zegerplas", laat Kalkhoven weten.

"Namens het college wens ik jullie succes met de overname van 's Molenaarsbrug. Het is een markant gebouw met een functie die wij graag behouden zien voor onze stad. De teleurstelling dat het Boathouse niet doorgaat wordt daardoor ruim gecompenseerd", aldus Kees van Velzen, wethouder toerisme en recreatie.

Twee plannen
Voor de Zegerplas waren twee plannen ingediend door twee Alphense ondernemers. Het plan van Martin Kalkhoven was het enige overgebleven plan toen John Vermeer, de andere initiatiefnemer, zijn plan terugtrok.

Impressies zijn afkomstig van Bloemen Architecten. Voor meer informatie of gebruik van impressies: info@bloemenarchitecten.nl 

Fotograaf: Josh Walet