Nieuws

« Vorige - Volgende »

Contactclown loopt rond in verpleeghuis Oudshoorn

31 juli 2017 - 12:43  •  reacties

Contactclown loopt rond in verpleeghuis Oudshoorn

Alphen aan den Rijn - Van der Wal bezoekt bewoners voor wie contact maken niet vanzelfsprekend is, met als doel die bewoner persoonlijke aandacht, gezelligheid en plezier te bieden.

De contactclown draagt kleurige kleding en een rode neus voor de herkenbaarheid. De contactclown heeft geen vaste act en treedt niet op voor een groot publiek maar is er voor het één op één contact. Van der Wal: "Ik kom niets halen, ik kom iets brengen bij mensen die verzonken zijn in hun eigen wereld. Zoals bijvoorbeeld bij een mevrouw die altijd gebogen en met gesloten ogen zit. Ik zat naast haar en neuriede een liedje. Ze keek even op en tikte met haar vinger mee op de maat van de muziek. Ik krijg er nog kippenvel van." 

Waar het om draait? Om vrolijk, liefdevol en intensief contact waardoor warmte, plezier en verbondenheid kunnen ontstaan. Soms is het brengen van een moment van ontspanning het hoogst haalbare. Soms volgt er dan juist meer: vreugde, tevredenheid, een lach.

Het werk van contactclown Jackie past binnen de visie van Oudshoorn, waar men een warme, sfeervolle, rustgevende en veilige woonplek wil bieden. 

Fotograaf: Alrijne Zorggroep
Verpleeghuis Oudshoorn.'
Verpleeghuis Oudshoorn

Verpleeghuis voor ouderen.