Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ex-eigenaar Golden Lounge moet 4,5 jaar de cel in

3 augustus 2017 - 15:51  •  reacties

Ex-eigenaar Golden Lounge moet 4,5 jaar de cel in

Alphen aan den Rijn -

B. heeft zich in januari van dit jaar in korte tijd schuldig gemaakt aan drie overvallen op twee bakkerijen en een bloemenzaak in de regio Bodegraven. Bij de overvallen heeft hij de in de winkel aanwezige medewerksters bedreigd met een groot mes en hen gedwongen geld uit de kassa af te geven. Hij zorgde er steeds voor dat er maar één personeelslid in de winkel aanwezig was en geen klanten.

Cor B. was eigenaar van de shisha lounge in Alphen en had een rommeltje gemaakt van de administratie. Volgens hem had hij geld nodig om schulden af te lossen en waren de overvallen een 'wanhoopsdaad'. Daarnaast heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan het in bezit hebben van cocaïne, MDMA pillen en hennepplanten in zijn woning en diefstal van electriciteit.

Straf
Ondanks het feit dat de man geen strafblad heeft en spijt heeft betoond, acht de rechtbank een lange en onvoorwaardelijke gevangenisstraf in dit geval passend. Naast de celstraf moet hij aan het slachtoffer van de overval in de bloemenwinkel in Bodegraven een schadevergoeding van 1200 euro betalen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: golden lounge, overval, celstraf, rechtszaak