Nieuws

« Vorige - Volgende »

Provast trekt stekker uit plannen Outlet Zoetermeer

10 september 2017 - 16:43  •  reacties

Provast trekt stekker uit plannen Outlet Zoetermeer

Alphen aan den Rijn - Sinds in januari de Zoetermeerse gemeenteraad instemde met het initiatief voor de ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM) hebben Woonhart en Provast overlegt met de gemeente om de plannen aan te passen aan de eisen van de gemeenteraad. Dit had tot gevolg heeft dat de haalbaarheid en planning van het project niet meer overeenkomen met de oorspronkelijke uitgangspunten. Daarom heeft Provast zich zaterdag 9 september teruggetrokken.

Eigenaren Woonhart gaan zich herbezinnen op de plannen. Dit proces neemt enkele maanden in beslag. Zij zijn overigens nog steeds van mening dat Holland Outlet Mall een grote bijdrage kan leveren aan de revitalisering van de binnenstad en de werkgelegenheid in Zoetermeer.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft altijd moeite gehad met de komst van een outletcenter 'om de hoek'. De Alphense wethouder van economische zaken, Gerard van As, zei vorige week nog. "Als er een outlet komt, is dat afvloeiing van koopkracht van het Alphense Stadshart naar Zoetermeer. Dat willen we niet."

Fotograaf: Josh Walet