Nieuws

« Vorige - Volgende »

Taakstraf voor Alphense en Hazerswoudse hooligans

12 september 2017 - 10:52  •  reacties

Taakstraf voor Alphense en Hazerswoudse hooligans

Alphen aan den Rijn - De Alphenaar stond maandag met nog een aantal andere minderjarigen terecht bij de Rotterdamse rechtbank, waar de zitting achter gesloten deuren werd behandeld. Tegen de minderjarigen werd naast de werkstraffen tot honderd uur ook een voorwaardelijke jeugddetentiestraf van veertien dagen geëist.

Ook de 21-jarige Emmely S. uit Hazerswoude-Dorp stond maandag voor de rechtbank. Zij stond niet alleen terecht voor geweld tegen de politie, maar ook voor het schreeuwen van antisemitische leuzen. Tegen S. werd 240 uur werkstraf, de zwaarst mogelijk op te leggen taakstraf, geëist door het Openbaar Ministerie. 

De rechtbank doet later deze maand uitspraak.

Rellen
Op zondag 7 mei wist Feyenoord het inmiddels behaalde landskampioenschap niet te verzilveren in een wedstrijd tegen Excelsior. Nog voor het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen de stadsgenoten braken rellen uit in het centrum van Rotterdam. De politie werd bekogeld met bierflessen, stoeptegels en ook vlogen dranghekken door de lucht. Zo'n honderd relschoppers werden aangehouden.

Fotograaf: Josh Walet