Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee torens naar appartementen in Station Side

26 september 2017 - 18:05  •  reacties

Twee torens naar appartementen in Station Side

Alphen aan den Rijn - Hoewel het bekend staat als het Wolters-Kluwer pand zijn de vier kantoortorens geen eigendom. Drie van de vier torens zijn verkocht aan Cityside Apartments. Wolters-Kluwer blijft huurder in een van deze torens. De twee andere torens worden definitief verbouwd tot 155 appartementen.

Young professionals
De doelgroep zijn ‘young professionals’ in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar. “Wij denken aan pas afgestudeerden en jongeren die het huis uit willen. De ervaring leert dat bewoners gemiddeld drie jaar in een woning blijven en dan iets groters willen of gaan kopen”, vertelt Bas Gregoor van Cityside Apartments. Het appartementencomplex krijgt een eigen ingang en gaat voortaan door het leven als ‘Station Side’. Er komt een gezamenlijk dakterras, een gym en een inpandige fietsenstalling.

550 euro
De twee woontorens worden verbouwd naar units van 30 tot 55 vierkante meter met prijzen vanaf 550 euro. Het gaat om studio’s en tweekamerappartementen. De woningen worden voorzien van badkamer plus keuken en de vloeren, wanden en ramen worden afgewerkt. “De young professionals worden als groep niet zo goed bediend. Dit is ons twintigste project waarin we kantoorpanden ombouwen voor appartementen voor deze doelgroep. We weten dus zeker dat we succesvol zijn, want het concept werkt.” Gregoor vertelt dat deze groep weinig hecht aan bezittingen en dat de nabijheid van centrum en station maakt dat er weinig parkeerplaatsen nodig zijn. “De fietsenstalling zie ik als een grotere uitdaging.”

Oplevering september 2018
Het complex wordt vanaf het voorjaar 2018 gestript en van binnen verbouwd. De oplevering van de woningen start in september 2018. Koppes gaat de verhuur verzorgen.
Wethouder Gerard van As is blij met het project. “We hebben de drie grote leegstaande complexen gevuld. Rijnstaete is al verhuurd, St.Jozef wordt nu door Woonforte in de markt gezet en Cityside verbouwt het Kluwer-pand. In totaal zijn dat 102 kleine studio’s en 281 ruime studio’s en appartementen.”

Op de foto Bas Gregoor (links) en Gerard van As.

 

Fotograaf: Eveline Verhoeve