Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense spelers Pokemon Go in actie voor Dress Red Day

29 september 2017 - 14:17  •  Frans Smit  •  reacties

Alphense spelers Pokemon Go in actie voor Dress Red Day

Alphen aan den Rijn - En vanuit dat punt zijn wij van team Valor Alphen aan den Rijn (één van de drie teams binnen Pokemon Go) gisteravond op pad gegaan om Alphen aan den Rijn rood te kleuren. In Pokemon Go zijn er zogeheten gyms waar je een pokemon kunt plaatsen om de gym te verdedigen, en die gym krijgt de kleur van het team wat erin staat. Er zijn drie teams, rood (Valor), geel (Instinct) en blauw (Mystic) waardoor het nooit één kleur is.

Wij van team Valor hadden al enige tijd geleden bedacht dat het mooi zou zijn om Alphen één keer helemaal rood te kleuren voor deze dag. Gisteravond zijn wij met een flinke ploeg op pad gegaan in Alphen (deze gyms zitten op 94 verschillende punten in Alphen) om dit voor elkaar te boksen, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk kregen wij ook het laatste stukje voor elkaar (dankzij de medewerking van de overige teams waarvoor wij hun zeer erkentelijk zijn) en kleurde Alphen rood. Hiermee hebben wij een stukje awareness kunnen creëren voor een heleboel mensen binnen deze nog steeds behoorlijk levende community.

Dit idee is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen van een aantal team Valor leden en dit leek ons een mooie gelegenheid om er aandacht voor te vragen. Naast deze actie zijn er ook aantal spelers die geld gedoneerd hebben aan de Hartstichting waar niet alleen wij maar uiteraard ook de Hartstichting erg blij mee is.

Fotograaf: Alphens.nl