Nieuws

« Vorige - Volgende »

Arie van der Schoor winnaar Duurzaamheidspenning

11 oktober 2017 - 08:50  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Arie van der Schoor winnaar Duurzaamheidspenning

Alphen aan den Rijn - Arie is biologiedocent op het Wellantcollege in Boskoop en besteed veel tijd aan natuurtuin De Veenmol. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van gescheiden afvalinzameling op het Wellantcollege en heeft hij een imkerijproject gerealiseerd in de natuurtuin.

Op de tweede en derde plek zijn Ad Faasse en Joost van Berckel geëindigd. Ad is oprichter en bestuurslid van de coöperatie Groene Hart Energie. Hierbij realiseert hij veel duurzame energieprojecten die in grote mate bijdragen aan de duurzaamheidsdoestellingen van het rijk, provincie en gemeente. Joost is organisator van de Dag van de Duurzaamheid op de basisschool De Wereldwijzer. Daarnaast is deze dag opgenomen in het Natuur- en Milieueducatie programma, waar andere scholen ook gebruik van kunnen maken.

Afgelopen zomer konden inwoners van de gemeente hun Alphense duurzaamheidsheld nomineren. Dit mochten zowel personen als organisaties zijn. Een jury heeft uit alle inzendingen drie kandidaten geselecteerd waarop inwoners konden stemmen. Ruim 400 inwoners hebben gestemd.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn