Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Echt voetbalveld' voor voetballende statushouders

23 oktober 2017 - 15:35  •  reacties

Echt voetbalveld voor voetballende statushouders

Alphen aan den Rijn - Zestien enthousiaste Eritrese deelnemers starten op 19 mei van dit jaar op het veldje in het Europapark met de allereerste training. Naast deze sportieve deelnemers en de begeleiding van Alphen Beweegt doet ook trainer Samer Otmann actief mee. Samer is ook statushouder en als oud-gymleraar uit Syrië de perfecte trainer voor deze groep. De buurtsportcoach van Alphen Beweegt heeft de eerste trainingen verzorgd met de nadruk op plezier, kennismaking en de taal. Na een pilot van vier weken is besloten om door te gaan met de activiteit, want de deelnemers waren elke keer mooi op tijd en het animo bleef hoog.

Inmiddels staan er iedere week minimaal twaalf sportievelingen op de training. "Door dit consistente animo zijn we met zijn allen naar een hoger niveau gegaan. Niet alleen het voetbalniveau is steeds beter geworden, ook de beheersing van de  Nederlandse taal is enorm verbeterd. Nu is het zover: de jongens zijn klaar voor het echte werk en willen wedstrijden spelen. Maar wedstrijden spelen doe je niet op een veldje in een park, dat hoort toch bij een echte voetbalvereniging", aldus Alphen Beweegt.

Wedstrijden
Vanaf 27 oktober begint de groep met trainen bij voetbalvereniging SV ARC, die de vrijdagavonden een veld en kleedkamer beschikbaar stellen voor Voetbalinstuif voor Statushouders.

Bedrijven, voetbalteams of vriendengroepen die een pot willen voetballen tegen de statushouders kunnen contact opnemen met Remco Broekman via 06-53609955.

Fotograaf: Alphen Beweegt