Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Alphense scholen kunnen definitief gaan bouwen

27 oktober 2017 - 13:57  •  reacties

De Alphense scholen kunnen definitief gaan bouwen

Alphen aan den Rijn - In de gemeenteraadsvergadering is het laatste obstakel voor de nieuwbouw van de Alphense scholen voor voortgezet onderwijs weggenomen. Op donderdag 26 oktober stelde de raad een extra bedrag van 2,3 miljoen euro ter beschikking voor de nieuwbouw van Scala College, Ashram College en SCOPE scholengroep. Dit bedrag is nodig om de gestegen rentekosten op te vangen. De scholen hebben in totaal een bedrag van bijna 110 miljoen euro nodig.

Maandag 30 oktober worden in aanwezigheid van wethouder Han de Jager de leningsovereenkomsten met het Ministerie van Financiën door de schoolbesturen getekend. Het zetten van deze handtekeningen markeert de overgang van het maken van dit Masterplan Onderwijshuisvesting naar de uitvoering ervan. Tijdens de bijeenkomst wordt ook meer informatie gegeven over de inhoud van de nieuwbouwplannen, de fasering en de financiering ervan.

Projecten
De opdracht voor het eerste project van het masterplan, de nieuwbouw van de Groene Hart Topmavo en het Groene Hart Lyceum en het daarbij behorende sportcomplex, is al getekend. Du Prie Bouw & Ontwikkeling B.V. uit Leiden is inmiddels met de voorbereiding begonnen.

In het masterplan krijgen alle scholen een nieuw gebouw. Omdat er nu één gebouw overbodig is, kan er steeds door een andere school gebruik worden gemaakt van een tijdelijk onderkomen. Als alle schoolgebouwen klaar zijn, wordt het overbodige gebouw afgebroken.

Impuls
De uitvoering van het Masterplan Onderwijshuisvesting is van groot belang voor alle jonge mensen van Alphen aan den Rijn. De drie scholengemeenschappen verzorgen voortgezet onderwijs voor ongeveer 7500 leerlingen. Met de nieuwe schoolgebouwen geven de scholen een enorme impuls aan de kwaliteit van hun onderwijs.

Fotograaf: SCOPE scholengroep