Nieuws

« Vorige - Volgende »

Staatssecretaris Van Ark op werkbezoek in Alphen

28 november 2017 - 09:14  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Staatssecretaris Van Ark op werkbezoek in Alphen

Alphen aan den Rijn - De staatssecretaris werd vergezeld door Job Cohen, voorzitter van Cedris, de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie.

Wethouder Michel du Chatinier ontving het gezelschap. Naast een rondleiding door het bedrijf heeft de staatssecretaris zich laten informeren over het creëren van beschut werk en het nieuwe werkbedrijf Rijnvicus. "Ik heb mensen gezien en gesproken die hier met veel plezier werken", zegt staatssecretaris Van Ark, "dat is heel veel waard. Het was ook fijn om te horen wat er wel en niet goed gaat bij het aan het werk krijgen van mensen die ondersteuning nodig hebben. Dat helpt mij enorm bij het maken van beleid."

"SWA is niet voor niets uitgekozen als eerste locatie voor een werkbezoek omdat onze gemeente voortvarend aan de slag is met het creëren van beschut werk plekken. Ik ben blij dat onze aanpak als voorbeeld dient. De rondleiding liet goed zien hoe wij passend werk bieden voor mensen die een beschermde werkomgeving nodig hebben",  aldus wethouder Michel du Chatinier.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn