Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hospice bouwt nieuw onderkomen aan Lupinesingel

21 december 2017 - 15:13  •  reacties

Hospice bouwt nieuw onderkomen aan Lupinesingel

Alphen aan den Rijn - De Hospicegroep heeft op dit moment een pand in de Berkenstraat. Dit wordt verkocht. Naar verwachting is de nieuwbouw aan de Lupinesingel in de zomer van 2019 klaar om nieuwe bewoners te ontvangen.

Inrichting
De nieuwe hospice kan twee keer zoveel cliënten onderdak bieden als het pand in de Berkenstraat. Het gebouw is niet alleen groter, ook wordt de inrichting praktischer. "De was hoeft bijvoorbeeld niet meer in de kelder te worden gedaan", meldt Koosje de Koeijer van Stichting Vrienden van Hospicegroep Alphen aan den Rijn. "Het is prettig werken als alles op dezelfde woonlaag is, terwijl er toch wel een duidelijke scheiding is tussen de kamers van de cliënten en de overige ruimten. Mensen hebben in hun laatste levensfase behoefte aan rust." De kamers grenzen aan een grote hal met binnentuin. De kamers zelf zijn voorzien van een badkamer en een kleine buitenruimte. "Het is voor iedereen ook prettig dat je overal met een bed kunt komen", aldus De Koeijer.

Financiering
Nu de plannen rond zijn, moet ook de financiering rondkomen. In totaal is ongeveer 1,5 miljoen euro nodig. Hiervan is iets meer dan de helft al beschikbaar. "We gaan nog fondsen aanschrijven en we houden een aantal publieksacties. Er is spaargeld, want we zagen dit natuurlijk wel aankomen", meldt bestuursvoorzitter Bert van Zeijts. "Ook wordt straks het oude pand aan de Berkenstraat verkocht. We hebben een aantal vrienden die een lening willen verstrekken, maar we zijn ook erg afhankelijk van donateurs."

Hospice
Aan de hospice zijn vijf vaste medewerkers verbonden, die een groep van circa honderd vrijwilligers begeleiden. De Hospice biedt op dit moment onderdak aan drie cliënten. In het nieuwe gebouw is plaats voor zes cliënten, ook is er een logeerkamer voor familie. Mensen gaan naar een hospice om te sterven. "We zien dat mensen langer blijven. Soms omdat de zorg gewoon minder is geworden en niet voldoet, maar ook wel omdat de hospice bekender is geworden en mensen eerder komen."

Meer info staat op www.hospicegroepalphennieuwkoop.nl

Fotograaf: Eveline Verhoeve