Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense zendmast vanaf nu permanent verlicht

22 december 2017 - 18:03  •  reacties

Alphense zendmast vanaf nu permanent verlicht

Alphen aan den Rijn - Het idee om de zendmast te verlichten kom bij Alphenaar Ben Wilms vandaan. De verlichting is uiteindelijk tot stand gekomen dankzij een coöperatie tussen EDBA, Alphen Marketing, gemeente Alphen aan den Rijn, Alphen On Fibre en Hillsafety.

"Wereldsteden als Parijs, Londen en New York hebben al iconische gebouwen die verlicht kunnen worden bij bijzondere gelegenheden", vertelt een van de initiatiefnemers Gert-Jan Woudsma, eigenaar van Hillsafety. "Alphen aan den Rijn hoort met dit verlichte pronkstuk straks in dat rijtje thuis." 

Kleuren
De kleuren van het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en andere gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen. De basiskleur is wit en groen, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als het middelpunt van het Groene Hart. Op 'speciale' dagen zal de zendmast anders gekleurd zijn, zoals rood en groen met kerst, oranje op Koningsdag, de kleuren van de Nederlandse vlag op Bevrijdingsdag en paars tijdens de SamenLoop voor Hoop.

Januari
Alphenaren kunnen een foto of video van zichzelf maken bij de Alphense zendmast en deze delen via social media met #AlphenBlinkt. De winnaar mag in januari de kleur(en) van de toren te bepalen. "Heel gaaf, want iedereen ziet het resultaat!", aldus city marketeer Daniël Othman.

Fotograaf: Josh Walet