Nieuws

« Vorige - Volgende »

Op zoek naar oplossing financiële knelpunten kinderboerderijen

9 januari 2018 - 08:57  •  reacties

Op zoek naar oplossing financiële knelpunten kinderboerderijen

Alphen aan den Rijn - De kinderboerderijen zijn voor een groot deel afhankelijk van subsidie van de gemeente, maar deze subsidie is sinds 2003 bevroren. Voer-, loon- en onderhoudskosten zijn in de tussentijd flink gestegen. "Om dit te compenseren zijn we jaar in jaar uit bezig om fondsen en donateurs te werven. Ondanks veel steun is het toch onvoldoende om de kinderboerderijen financieel gezond te houden. We hebben gemeente daarom gevraagd mee te denken over oplossingen", aldus secretaris Femmie Smit. 

In november vond al een werkbezoek van verschillende leden van de gemeenteraad plaats op kinderboerderij Zegersloot. Tijdens het bezoek werden een aantal (financiële) knelpunten besproken. Naar aanleiding van dit bezoek heeft de gemeente een informatieavond georganiseerd. Op deze avond zal verder gesproken worden over problemen en worden nagedacht over mogelijke oplossingen.

Informatiemarkt
De informatiemarkt vindt plaats op donderdag 18 januari, om 20.00 uur op het gemeentehuis. Op het programma van de avond staan onder andere een toelichting van de gemeente op huidige stand van zaken en gesignaleerde knelpunten en het nadenken over de toekomst van de Alphense kinderboerderijen.

Stichting Alphense Kinderboerderijen roept bezoekers op om ook aanwezig te zijn bij de informatie avond, om een duidelijk signaal af te geven. 

Fotograaf: Josh Walet
Kinderboerderij Zegersloot.'
Kinderboerderij Zegersloot

Midden in het Zegerslootgebied ligt Kinderboerderij Zegersloot.