Nieuws

« Vorige - Volgende »

Khalid T. voorlopig vast op verdenking van ontucht

9 januari 2018 - 18:11  •  reacties

Khalid T. voorlopig vast op verdenking van ontucht

Alphen aan den Rijn - Advocaat Shirley Splinter liet weten dat T. het meisje via een seksadvertentie heeft leren kennen. T. zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) met het meisje hebben afgesproken in een hotel maar de man kon volgens zijn advocaat 'door haar uiterlijk niet inschatten dat zij pas 13 jaar oud was'. T. zelf ontkent de ontucht.

Mogelijk is het 13-jarig meisje slachtoffer van nog meer mannen. Het meisje zou volgens haar verklaring korte tijd op een sekssite hebben gestaan en in die periode met vijftien mannen hebben afgesproken. Het OM onderzoekt dat, maar laat weten dat er nog geen sporen of bewijzen te hebben die haar verklaring ondersteunen.

T. was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Voorarrest
T. was directeur van de islamitische basisschool An Noer en destijds ook raadslid voor de PvdA in zijn woonplaats Gouda. Inmiddels is de man zowel uit zijn functie als directeur en raadslid gezet.

T. werd vorig jaar september opgepakt en zat sindsdien vast. Vandaag werd besloten zijn voorarrest te verlengen en dus blijft de Gouwenaar voorlopig vastzitten.

Fotograaf: Josh Walet