Nieuws

« Vorige - Volgende »

OM eist zes jaar cel tegen 41-jarige man uit Alphen

10 januari 2018 - 16:40  •  reacties

OM eist zes jaar cel tegen 41-jarige man uit Alphen

Alphen aan den Rijn - De 35-jarige L. uit Hoorn, de toen 44-jarige T. uit Almere en de 41-jarige Alphenaar overvielen de slachtoffers in hun woning op 3 augustus 2016. Naast gevangenisstraffen van respectievelijk tien, acht en zes jaar heeft de officier ook gevraagd om ruim 20.000 euro schadevergoeding door de verdachten aan hun slachtoffers.

L. en T.  hadden eerder die dag geld gestolen van het stel, dat vervolgens dreigde om met camerabeelden naar de politie te gaan. 's Avonds zouden daders en slachtoffers afspreken om het geld terug te geven en 'het uit te praten'. Volgens de officier van justitie was dat echter helemaal niet het plan van de verdachten. "Het doel was het bemachtigen van de camerabeelden, zodat aangevers geen bewijs meer zouden hebben ter ondersteuning van hun aangifte."

Bloedbad
Het gesprek verliep die avond niet zoals gepland en verdachte L. pakte een mes van de salontafel, waarmee hij eerst het ene en later het andere slachtoffer levensbedreigend letsel toebracht. Ook T. takelde één van beide slachtoffers toe. G. doorzocht daarna de woning om waardevolle spullen te verzamelen. De verdachten lieten de slachtoffers vervolgens achter in hun woning.

"Dat de slachtoffers niet het leven hebben gelaten is niet te danken aan het optreden van de verdachten. Verdachten hebben enkel oog gehad op hun eigen financieel gewin en getracht met het wegnemen van belastende camerabeelden hun eigen hachje te redden", aldus de officier van justitie.

Poging doodslag
Het OM acht poging doodslag voor alle drie de verdachten bewezen. Beide slachtoffers zijn meermalen met een mes gestoken. De Alphenaar heeft zelf geen geweldshandelingen gepleegd, maar omdat hij zijn medeverdachten niet heeft geprobeerd tegen te houden en geen hulp heeft ingeschakeld voor de slachtoffers vindt het OM 'een onvoorwaardelijke gevangenisstraf de enige passende reactie'.

De rechtbank doet uitspraak op 23 januari.

Fotograaf: Alphens.nl