Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Verzekeraar van ouders Tristan niet aansprakelijk'

17 januari 2018 - 11:10  •  reacties

Verzekeraar van ouders Tristan niet aansprakelijk

Alphen aan den Rijn - Een aantal slachtoffers van het schietincident spanden een rechtszaak aan tegen de ouders van Tristan en hun verzekeraar, waarin zij medeaansprakelijk werden gesteld. Op het laatste polisblad van de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders stond hun zoon nog meeverzekerd. Ten tijde van de schietpartij zou Tristan een eigen verzekering hebben afgesloten. 

Vorig jaar juni oordeelde de rechtbank al dat de ouders van Tristan geen verwijt gemaakt kan worden en dat zij niet aansprakelijk zijn voor de gevolgen van het Ridderhofdrama. De rechtbank concludeert nu in het eindoordeel dat de verzekeraar heeft bewezen dat Tristan niet was meeverzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van zijn ouders, waardoor de verzekeraar dus geen bedrag hoeft uit te keren. 

Ridderhofdrama
Op zaterdag 9 april 2011 schoot Tristan vijf mensen dood in winkelcentrum De Ridderhof. Ook vielen er bij de schietpartij meerdere gewonden. De 24-jarige Alphenaar pleegde na de schietpartij zelfmoord in het winkelcentrum.

Fotograaf: Josh Walet