Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense kinderboerderijen maken kans op donatie

23 januari 2018 - 09:19  •  reacties

Alphense kinderboerderijen maken kans op donatie

Alphen aan den Rijn - De stichting beheert de kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en de Contactweide in Boskoop. Hiervoor is de stichting voor een groot deel afhankelijk van gemeentelijke subsidie. Echter komen de kinderboerderijen op dit moment structureel een flink geld bedrag van enkele tienduizenden euro te kort. 

In november vond al een werkbezoek van raadsleden plaats en op 18 januari werd een informatieavond georganiseerd in het gemeentehuis om oplossingen te zoeken voor de financiële knelpunten van de kinderboerderijen. De nominatie van 'Help Nederland Vooruit' is dan ook zeer welkom voor de stichting. 

De andere genomineerden in de regio zijn kinderboerderij Dierendal (Waddinxveen), Stichting SailWise - Robinson Crusoe (Loosdrecht), Kriva vakantie (Krimpenerwaard) en musicalgroep EigenWijs (Nieuwkoop).

Stemmen
Van 22 januari tot en met 11 februari 2018 kan gestemd worden op de initiatieven die zijn geselecteerd voor de stemronde van 'Help Nederland Vooruit'. Hoe meer er gestemd wordt op jouw favoriete initiatief, hoe meer kans deze maakt op de hoogste donatie van vijfduizend euro.

Op 10 maart wordt bekend gemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van duizend tot vijfduizend euro - afhankelijk van het aantal stemmen dat het initiatief geworven heeft.

Fotograaf: Josh Walet
Kinderboerderij Zegersloot.'
Kinderboerderij Zegersloot

Midden in het Zegerslootgebied ligt Kinderboerderij Zegersloot.