Nieuws

« Vorige - Volgende »

Prima dag voor ARC

4 februari 2018 - 13:04  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Gemakkelijk was het echter niet tegen de opponent, die vorig seizoen nog in de Hoofdklasse acteerde, maar nu opnieuw tegen degradatie knokt. De visite was kennelijk naar Alphen gekomen om tenminste een punt te pakken en misschien met een gemene counter zelfs drie. Dat leek nog lang te lukken ook.

De thuisclub had in de eerste helft wellicht wat meer balbezit, maar eigenlijk waren de gasten af en toe het meest link. Al had de Racing wel een strafschop verdiend toen Stefan den Horder op weg naar doelman Nick Turnstra in de zestien werd aangetikt en onderuit ging. De vrij warrend fluitende meneer Post zag er niets in. De rust leek doelpuntloos in te gaan, maar Stefan den Horder, natuurlijk hij weer, verhinderde dat. In minuut vijfenveertig kopte hij de bal uit een vrije trap van Jop Knoester geplaatst in de kruising.  

Na de pauze startte ARC fanatiek en dat leidde direct na de aftrap al tot een grote kans voor Robin de Heij. Die mogelijkheid liet hij onbenut. Na een kwartier redelijk overtuigend voetbal zakte de ploeg echter terug. Het werd toen bijna 1-1, maar drie pogingen in evenzoveel seconden strandden op de doellijn met Aӓron Balk als de meest koelbloedige.  Opmerkelijk was dat Breukelen ondanks de achterstand de nadruk bleef leggen op verdedigen en bleef loeren op de counter. Spannend bleef het wel omdat de equipe van Mark Evers met de diverse mogelijkheden om de partij definitief te beslissen te slordig omging. Achterin bleef zijn defensie met een sublieme Derk Prins overeind. In de extra tijd werd het toch nog 2-0. De Breukelense doelman was mee naar voren gegaan in een uiterste poging om alsnog dat onverdiende punt mee te pakken. Balk kreeg de bal in handen, wachtte even en poeierde het exemplaar ver over de middellijn. Daar was inmiddels loopwonder Stefan den Horder na een sprint van zeventig meter aangekomen. Hij leek de bal binnen te schieten, maar via een hand van een verdediger belandde deze voor de voeten van de attente invaller Matthijs de Oude. En toen waren opnieuw drie punten binnen.

Omdat Sportlust’46 op eigen veld verloor van XerxesDZB lijkt het in vorm zijnde Volendam nu de grootste concurrent van de Alphense Racing Club. Als ARC daar niet verliest begint een kampioenschap wel heel serieus te worden.

Tags: arc
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit