Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cursus 'Snap je stad' over 100-jarig bestaan Alphen

17 februari 2018 - 09:38  •  Willem Debets  •  reacties

Cursus Snap je stad over 100-jarig bestaan Alphen

Alphen aan den Rijn - De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de groei en historie van Alphen aan den Rijn in de afgelopen honderd jaar. Tijdens vier avonden wordt stilgestaan bij de verschillende groeiperiodes van de stad, de architectuur die hier te vinden is, de ontwikkeling van de verschillende wijken en bij de factoren die hierin hebben meegespeeld. Alphen wordt daarin vergeleken met andere steden aan de hand van een virtuele wandeling door de stad.

Met deze cursus kijk je voortaan anders naar je eigen omgeving. Je weet meer over waarom je eigen straat en buurt er zo uitziet, hoe Alphen zich de afgelopen 100 jaar ontwikkeld heeft en hoe dit zich verhoudt tot ontwikkelingen in economie, politiek, samenleving, bevolking en architectuur.

De cursus is interessant voor nieuwe Alphenaren, oude Alphenaren, jongeren, ouderen, professionals en geïnteresseerden. De cursussen worden gegeven op maandag 5, 12, 19 en 16 maart in Parkvilla, van 20 tot 22 uur. Inschrijven kan tot 1 maart via www.casalphen.nl en kost 30 euro.

Fotograaf: CAS Alphen