Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verpleeghuis Noorderbrink viert jubileum van OCD

22 februari 2018 - 11:12  •  reacties

Verpleeghuis Noorderbrink viert jubileum van OCD

Alphen aan den Rijn - Mensen met dementie kunnen vaak nog lang thuis blijven wonen, als zij tenminste goed ondersteund worden. Een plek waar die ondersteuning onder andere wordt geboden, is het OCD. Hier creëren zorgprofessionals een veilige omgeving, met zorg op maat in elke fase van de ziekte. Een deelneemster vertelt: "Eerst vond ik het lastig maar nu vind ik het fijn. Je bent steeds met dezelfde mensen, je leert elkaar dus best goed kennen. We hebben een prettige groep met acht mannen en maar twee vrouwen!"

Ook voor mantelzorgers is het OCD vaak een uitkomst. Er is aandacht voor het emotionele aspect van een partner met dementie, er zijn antwoorden op praktische vragen en het OCD biedt rust. "Het voelde een beetje alsof ik mijn kind voor het eerst naar school bracht maar nu mijn mangewend is, is het voor mij ook heel fijn. De dagen dat mijn man op het OCD is, heb ik wat meer rust en krijg ik de dingen wat sneller gedaan", aldus een mantelzorger.

OCD
De OCD's in Alphen aan den Rijn worden aangeboden door zorgorganisatie ActiVite, in samenwerking met TOM in de buurt. TOM is een samenwerkingsverband tussen zorg- en welzijnsorganisaties in Alphen, waar ActiVite in participeert. ActiVite biedt behalve OCD's en dagverzorgingsinitiatieven ook thuiszorg en verpleeghuiszorg in de regio Zuid-Holland. 

Fotograaf: ActiVite