Nieuws

« Vorige - Volgende »

Heropening belastingafdeling Rechtswinkel Alphen

28 februari 2018 - 20:20  •  Rechtswinkel Alphen aan den Rijn  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Naast het geven van juridisch advies helpen de vrijwilligers van de Rechtswinkel ook met belastingvraagstukken en het invullen van een belastingaangifte. Na anderhalve jaar te zijn gesloten is de belastingafdeling vanaf begin dit jaar weer geopend. 

Stichting Juridisch Adviesbureau Rechtswinkel Alphen aan den Rijn is de volledige naam van wat in de volksmond de Rechtswinkel heet. Een twintigtal vrijwilligers houden zich wekelijks bezig met het adviseren over verschillende rechtsgebieden, voornamelijk op het civiele vlak zoals het arbeidsrecht en het personen- en familierecht. Maar zij helpen ook mensen met het invullen van hun belastingaangifte. "Helaas stonden deze hulpbehoevenden in 2017 voor een dichte deur", vertelt Siobhan ten Brink, bestuurslid van de Rechtswinkel. "Het afgelopen jaar zijn een aantal vrijwilligers bij ons gestopt, waardoor wij genoodzaakt waren de belastingafdeling te sluiten. Gelukkig kunnen wij vanaf 10 januari weer mensen helpen met belastingvraagstukken."

Bij de Rechtswinkel werken niet alleen maar rechtenstudenten, maar ook afgestudeerde juristen. "Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen proberen wij altijd ervoor te zorgen dat onze medewerkers over genoeg kennis en ervaring beschikken. Zo hebben wij voor de belastingafdeling onder andere de beschikking over Angela van der Meer." Angela zet zich inmiddels al bijna 10 jaar vrijwillig in voor de Rechtswinkel. "Inmiddels heb ik enkele jaren ervaring opgedaan als belastingconsulent, zodat ik kan helpen met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en andere belastingvragen", zegt Angela. "Iedereen wordt geacht zelf zijn aangifte in te vullen en toeslagen aan te vragen, maar om dit goed te kunnen heb je kennis en ervaring nodig. Daarbij komt dat de belastingaangiften steeds complexer worden en de regels voor de aanvraag van toeslagen steeds omvangrijker. Ik ben van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om hierbij hulp te krijgen, ongeacht de financiële middelen die iemand heeft. Daarom stel ik mijn tijd en kennis ter beschikking van de Rechtswinkel."

Vanaf 10 januari 2018 is de belastingafdeling bij de Rechtswinkel wekelijks elke woensdagavond geopend tussen 19.00 en 20.30. Mocht u hulp willen met het invullen van uw belastingaangifte is het goed om te weten dat de Rechtswinkel dit alleen doet via de papieren variant (aan te vragen via de Belastingtelefoon 0800-0543) of als u uw eigen laptop meeneemt.

Rechtswinkel Alphen aan den Rijn.'
Rechtswinkel Alphen aan den Rijn

Gratis juridisch advies bij de Rechtswinkel Alphen aan den Rijn.