Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen planten bomen in VoedselPark Gnephoek

2 maart 2018 - 15:08  •  reacties

Leerlingen planten bomen in VoedselPark Gnephoek

Alphen aan den Rijn - De Natuurmuur is een initiatief van VoedselPark Gnephoek, in nauwe samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en IVN. De ruim 350 bomen tellende houtsingel is tijdens de Boomfeestdag in 2017 samen met leerlingen in één ochtend geplant. De Natuurmuur is primair bedoeld voor het vergroten van de biodiversiteit. De houtsingel biedt vogels, insecten en kleine dieren voedsel en nestruimte, geeft luwte en is een belangrijk element in het polderlandschap.

Onder het motto 'Bomen planten betekent bomen verzorgen' ligt dit jaar de nadruk op onderhoud en bodemverbetering. Met gerichte bemesting en het afdekken van boomspiegels maken de leerlingen de jonge aanplant sterker.

Toekomstboom
Er gaan ook nieuwe bomen de grond in, waaronder een zogenaamde 'Toekomstboom'. Deze appelboom wordt het symbool van de Natuurmuur.

Naast de appelboom komt een herinneringspaal met een QR-code. Met de 'Growapp' kan iedereen via foto's, berichten en filmpjes de groei van de Toekomstboom en de Natuurmuur vastleggen en volgen. Door de boom en houtsingel ook digitaal tot leven te brengen moet er meer verbondenheid tussen mens en natuur ontstaan.

Fotograaf: Brigitte Kwanten