Nieuws - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

En nu verder na de winst van Nieuw Elan

24 maart 2018 - 14:59  •  Nieuw Elan  •  reacties

En nu verder na de winst van Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn - Samenwerking met CDA en de andere winnaars VVD en GroenLinks lijkt logisch. De informateur is Pieter Hilhorst, oud-wethouder voor de PvdA in Amsterdam. Hij zal bekijken wat alle partijen in de nieuwe gemeenteraad vinden, of de beoogde partijen willen samenwerken en of er geen onoverkomelijke obstakels zijn. Oftewel: is verder praten zinvol?

Als dat inderdaad zo is, wordt een formateur benoemd die met de onderhandelaars van de beoogde coalitiepartijen aan tafel gaat zitten. Samen wordt een coalitieprogramma op hoofdlijnen gemaakt. Daarna volgt de verdeling op onderwerpen met bijpassende kandidaat-wethouders. Als iedereen het eens is, is er een nieuwe coalitie.

Als dat niet zo is, zal de informateur naar andere combinaties kijken die onvermijdelijk minder breed gedragen worden door de inwoners of die gecompliceerder zijn door een groter aantal partijen. Daar gaat Nieuw Elan echter niet van uit.

Invloed van inwoners
Nieuw Elan is voorstander van het uitzetten van een aantal grote belangrijke lijnen. Dan kan er de komende vier jaar ook veel invloed vanuit de inwoners komen op de exacte invulling en op kleinere thema’s, bijvoorbeeld op dorps- of wijkniveau. Het is dan ook mogelijk dat coalitiepartijen een afwijkende mening hebben op voor hen zeer belangrijke onderwerpen.

Nieuw Elan is van plan om net als de afgelopen vier jaar in ieder geval met alle inwoners van de gemeente in gesprek te blijven. Dit gebeurt onder meer op de facebookpagina. Wil je invloed en wil je meepraten, geef dan de pagina facebook.com/NieuwElanAlphen een dikke like.

Fotograaf: PR Nieuw Elan / Rosoriginal
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij