Nieuws

« Vorige - Volgende »

Undercoverbeelden fokkerijen toch mee in onderzoek

19 april 2018 - 09:38  •  reacties

Undercoverbeelden fokkerijen toch mee in onderzoek

Alphen aan den Rijn - Dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Bont voor Dieren filmen in 2016 met een verborgen camera bij de fokkerijen. "We troffen krijsende nertsen in vervuilde kooien aan. Vele nertsen hadden wonden door zelfverminking of toonden andere vormen van gestoord gedrag. Het lijden van deze dieren gaat dan ook door merg en been", meldde Robert Molenaar, directeur van Animal Rights, destijds. 

De organisaties waren naar de rechter gestapt omdat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar had geweigerd hun beelden te gebruiken bij de zaak tegen nertsenfokker Peter Verboom.

Het CBb heeft besloten dat Schouten van Landbouw gelijk heeft dat zij niet enkel op basis van door de Stichting Bont voor Dieren en de Stichting Animal Rights bij de fokkerij gemaakte video-opnamen kan optreden, maar zij had deze wel in haar besluitvorming moeten betrekken.

De minister moet opnieuw kijken of een nertsenhouder in Zwammerdam en Aarlanderveen niet buiten zijn boekje gaat en binnen zes weken een nieuw besluit nemen.

Fotograaf: Pixabay