Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vaartocht over de Oude Rijn met Groene Cirkels

20 april 2018 - 08:34  •  reacties

Vaartocht over de Oude Rijn met Groene Cirkels

Alphen aan den Rijn -

Daarnaast wordt verteld hoe drinkwaterbedrijf Dunea, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland samenwerken aan schoon water en hoe ook bierbrouwer Heineken hier duurzaam aan bijdraagt. Deze bedrijven en organisaties zijn alles partners van het duurzame project 'Groene Cirkels'.

Deze boottocht is onderdeel van de 'Week van Ons Water'. Tijdens die week worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd rond het thema water.

Aanmelden
De boottochten, één om 10.00 uur en één om 14.00 uur, vertrekken vanaf de aanlegsteiger van Avifauna in Alphen aan den Rijn. Per vaartocht is er plek voor maximaal 100 deelnemers. Aanmelden kan via www.weekvanonswater.nl.

Groene Cirkels
Doel van dit project is om elkaar te stimuleren om te komen tot een zogenoemde ‘circulaire economie’. Concrete doelen zijn een klimaatneutrale brouwerij in Zoeterwoude, een duurzame economie en een aangename leefomgeving. Kennispartners Wageningen Environmental Research en Naturalis zorgen ervoor dat ervaringen die met dit project worden opgedaan ook ten goede komen aan anderen.

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: oude rijn, groene cirkels, week van ons water

Verwante nieuwsberichten