Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Hondenbezitter luidt noodklok over hondenspeelpark

23 april 2018 - 09:26  •  reacties

Alphense Hondenbezitter luidt noodklok over hondenspeelpark

Alphen aan den Rijn - Zondagavond plaatste de vereniging een bericht op Facebook waarin een dringende oproep wordt gedaan voor meer vrijwilligers voor het onderhoud van het hondenspeelpark en inkomsten om het park te onderhouden. "Het park is een succes waar wekelijks meer dan achthonderd bezoekers gebruik van maken. Langzaam aan gaat dit park ten onder aan haar eigen succes", zo is te lezen op Facebook. 

Onder aan de streep zijn er tien actieve vrijwilligers en zijn de inkomsten aan donaties minimaal, concludeert de vereniging. De kosten van het park zouden jaarlijks zo'n 2500 euro bedragen.

"Als dit zo door gaat dan gaan wij als vereniging ons achter onze oren krabben en de vraag stellen: is de behoefte naar zo een park dan wel zo groot? Want het is heel simpel, geen inkomsten geen onderhoud, geen vrijwilligers geen onderhoud. Al met al gaat de vereniging evalueren, doorgaan of stoppen met hondenspeelpark Steekterpoort."

Overigens reageren veel hondenbezitters positief op het bericht van de vereniging en geven aan direct een donatie te hebben overgemaakt na het lezen van de oproep. 

Steekterpoort
De gemeente is eigenaar van het terrein maar vereniging De Alphense Hondenbezitter is verantwoordelijk voor het klein onderhoud op de Steekterpoort, zoals het legen van de prullenbakken, het vullen van de poepzak dispensers en het onderhoud van de beplanting en het hekwerk. 

Fotograaf: Pexels