Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rattenprobleem teistert meerdere plekken in Alphen

26 april 2018 - 14:21  •  reacties

Rattenprobleem teistert meerdere plekken in Alphen

Alphen aan den Rijn - Het blijkt volgens Woonforte voornamelijk te gaan om gebieden met grote flats in het noorden van Alphen. "Ondanks alle goede bedoelingen begint het voeren tot problemen te leiden. Een deel van het voer wordt opgegeten door vogels, maar er blijft veel liggen en daar komen de ratten op af", vertelt een woordvoerster van Woonforte. 

Op onderstaande foto is een rat te zien die gevonden is door een van de huismeesters van Woonforte. "Dit zijn geen gasten die je graag in je wijk tegenkomt. Ze kunnen ziektes overbrengen en er ontstaan verzakkingen als gevolg van de rattengangen onder de grond", aldus Woonforte.

Afvalcoaches
Woonforte heeft inmiddels de noodklok geluid en in samenwerking met de gemeente zijn er al afvalcoaches langs de deuren gegaan, met name bij grote flatgebouwen met veel gras eromheen.

Het bezoek van deze afvalcoaches vergroot het bewustzijn van mensen waar het voeren van vogels toe kan leiden, maar zorgt er ook voor dat ergernis tussen bewoners niet oploopt bij degenen die zich storen aan medebewoners die het niet zo nauw nemen met het rond laten slingeren van afval- en etensresten.

Fotograaf: Woonforte