Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plan voor winkelcentrum Ridderhof eindelijk in zicht

9 mei 2018 - 12:02  •  reacties

Plan voor winkelcentrum Ridderhof eindelijk in zicht

Alphen aan den Rijn - Het Ridderveldse winkelcentrum gaat al vele jaren in kwaliteit achteruit. Dat heeft verschillende oorzaken. Een ervan is de beruchte schietpartij in 2011. Een andere is het onvermogen van de vele eigenaren om een eenduidig beleid te voeren. Zo had het wijkwinkelcentrum ooit een flink aantal bloemenzaken en drogisterijen, maar bijvoorbeeld geen schoenenzaak. Ook het onderhoud liet en laat te wensen over. Afgelopen jaar is zelfs een van de overkappingen weggewaaid.

Van As is al enige jaren in gesprek met de eigenaren van het winkelcentrum. Een aantal jaren geleden waren dat er 43, omdat veel winkeliers eigenaar zijn van hun winkel en dus geen huurder. Dit maakte het moeilijk om in gesprek te gaan. "Er zijn nu aanmerkelijk minder eigenaren en zij zijn er nu ook echt allemaal van overtuigd dat er iets moet gebeuren", zo meldt de wethouder dinsdag 8 mei.

Van As verwacht binnen enkele weken inzicht te krijgen in de plannen. "Waarschijnlijk gaat het om een verkleining van het winkeloppervlak in combinatie met een rigoureuze opknapbeurt. Daar willen wij dan als gemeente wel aan meewerken, want dat betekent dat er woningen gebouwd kunnen worden."

Fotograaf: Alphens.nl