Nieuws

« Vorige - Volgende »

(On)tevreden over de winkels en horeca in Alphen?

11 mei 2018 - 13:46  •  reacties

(On)tevreden over de winkels en horeca in Alphen?

Alphen aan den Rijn - De meeste ondervraagden blijken tevreden over het aantal horecagelegenheden. Zo vindt men het gebied rondom de Aarkade erg mooi geworden, ook met de komst van onder andere Maggie Blue, Woodstone en De Beren. Doordat het aantal horecagelegenheden is gestegen heeft men meer keuze. "Het aanbod is erg veelzijdig geworden en dat vind ik erg prettig, want steeds naar de pizzeria gaan werd ik een beetje zat. Ook kwalitatief is het vooruit gegaan, Koeien en Kaas is hier een goed voorbeeld van", meldt een Alphenaar. Echter moet er voor gewaakt worden dat er niet nog meer horeca bij komt. "Er dreigen nu wel erg veel restaurants in Alphen te komen. Je kan ook te veel keuze hebben", vindt een bezoeker van het centrum.

De meningen over het winkelaanbod zijn verdeeld. Zo is er onder jongeren en 30-plussers veel vraag naar grote winkelketens, zoals Zara en Bershka. Een tweetal jonge meiden reageerde met een volmondig 'ja' op de vraag of ze een Zara zouden willen hebben in Alphen. Een andere jonge vrouw zei hierover: "Ik zou graag een Bershka en Zara in Alphen willen hebben. Ik denk dat veel jonge meiden dit leuk zouden vinden." De 40-plussers zouden daarentegen liever meer boetiekjes zien, zoals Got The Look. Hiermee creëer je volgens een voorbijganger het ‘Haarlem-effect’, waarbij boetiekjes en andere kleine zaakjes het stadscentrum vullen.

Ook zijn er een aantal moeders ondervraagd. Zij bleken behoefte te hebben aan meer winkels waar kinder- en zwangerschapskleding wordt verkocht. "Hiervoor kun je eigenlijk alleen terecht bij de H&M of bij een speciaalzaakje en dat is meteen super duur. Ik ga voor deze kleding nu naar Leiden toe".

Ben jij het eens met de meningen uit dit artikel of heb jij hier andere ideeën over? Laat het ons weten in de comments!

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..