Nieuws

« Vorige - Volgende »

SP stelt Kamervragen over Alphense gevangenis

7 juni 2018 - 13:21  •  reacties

SP stelt Kamervragen over Alphense gevangenis

Alphen aan den Rijn - Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het ziekteverzuim in de Alphense gevangenis zo hoog is, dat bewaarders zich onveilig voelen. Volgens Omroep West zit zo'n tien procent van het personeel ziek thuis. De gaten in het rooster worden opgevuld met ingehuurde beveiligers, die volgens de cipiers niet zijn getraind in de omgang met gedetineerden.

Van Nispen wil onder andere weten hoe de minister het hoge ziekteverzuim verklaart. Ook zijn vragen gesteld over dat bewaarders met ingehuurde beveiligers over de afdelingen van de gevangenis moeten lopen.  

Ook vraagt Van Nispen naar het convenant 'Werken aan een solide personeelsbeleid'. "Vanaf wanneer gaat het gevangenispersoneel op de werkvloer concreet iets merken van de door u beloofde verbeteringen, zoals afgesproken in het convenant?", luidt één van de vragen. Het convenant werd eind vorig jaar getekend, en omvat onder andere afspraken over het verlagen van de werkdruk, het investeren in vakmanschap en het verhogen van de veiligheid. 

Fotograaf: Josh Walet