Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting MAX verhuist niet naar pand Wiebel Biebel

9 juni 2018 - 12:19  •  reacties

Stichting MAX verhuist niet naar pand Wiebel Biebel

Alphen aan den Rijn - De kosten om het gebouw -dat inmiddels al enkele jaren leeg staat en sindsdien niet meer onderhouden is- geschikt te maken voor boksschool Alphen Sports, het Poppodium, Stichting MAX en al haar partners blijken dermate hoog te zijn dat dit financieel onhaalbaar bleek. 

Bestuursvoorzitter Sander de Nie: "In het nieuwe concept moesten er drastische keuzes gemaakt worden, zouden we een deel van onze activiteiten moeten staken en moesten wij commercieel gaan denken. Dit zou voor de partners die konden blijven betekenen dat zij een flinke huurverhoging tegemoet konden zien. Zij hebben echter aangegeven dit niet te kunnen betalen, geen enkele gebruiker van ons pand ontvangt gemeentelijke subsidie, de financiële slagkracht is niet groot. Daarnaast zouden ook de entree- en consumptieprijzen op onze eigen activiteiten flink moeten stijgen, waardoor wij een daling van het bezoekersaantal vrezen. Wij zijn dankbaar voor de poging die de maatschappelijk betrokken ondernemers Robin van Leeuwen en Wilbert Werther hebben gedaan om het pand voor MAX en haar partners te verkrijgen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn."  

Zoektocht
De zoektocht naar een nieuw onderkomen voor alle gebruikers van het huidige gebouw aan de Olympiaweg gaat door. Het gebouw moet op den duur plaats maken voor de nieuwbouw van het Ashram College. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer deze ontwikkeling plaats zal gaan vinden.

De Nie: "Het contact met de gemeente is goed, we gaan er derhalve ook vanuit dat wij het overleg weer op kunnen pakken en samen met de gemeente kunnen kijken naar de toekomst. Wethouders Han de Jager en Gerard van As denken hierin met ons mee." 

 

Fotograaf: Alphens.nl