Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense jeugd weet Alphen.NU opnieuw te vinden

14 juni 2018 - 15:09  •  reacties

Alphense jeugd weet Alphen.NU opnieuw te vinden

Alphen aan den Rijn - Als het aan Sem Egberts en Sam van den Heuvel ligt, is Alphen.NU weer terug van weggeweest. De Alphense pubers, beide 14 jaar oud, blazen het platform sinds een paar weken nieuw leven in om zo weer de connectie met de jeugd uit Alphen aan den Rijn te zoeken en te weten wat er speelt en waar zij behoefte aan hebben. De jongeren worden hierbij ondersteund door Alphens.nl en SERA Business Design.

Sem en Sam zitten op het Ashram College en wonen ook allebei in Alphen aan den Rijn. "Er is niet veel te doen voor jongeren in Alphen, daarom wilden wij iets beginnen dat leuk is en jongeren onder de 18 jaar aantrekt via social media", vertellen de jongens. Dat betekent wel dat de lokale website in de bekende vorm verleden tijd is. "Veel jongeren zitten tegenwoordig op social media zoals Snapchat, Facebook en Instagram, daar zijn wij vanaf nu ook actief namens Alphen.NU."

Evenementen
De jongeren weten Alphen.NU inmiddels te vinden, maar behalve alleen aanwezig zijn op social media willen Sem en Sam ook echt iets betekenen voor de Alphense jeugd. "Met Alphen.NU willen we kijken wat jongeren leuk vinden, wat hun mening is en daar uiteindelijk ook wat mee doen zoals in gesprek gaan met de gemeente over onderwerpen die ons aangaan", aldus Sam. "Ook willen we graag evenementen gaan organiseren, want nu is er eigenlijk niks voor ons." "Ja, de MAX", vult Sem aan. "Maar daar zijn we eigenlijk ook al te oud voor." Sam beaamt dat. "Eigenlijk willen we gewoon een leuk feest met grote artiesten."

Omdat Alphen.NU de mening van de jongeren kan peilen, zijn er inmiddels ook gesprekken geweest met theater Castellum. Sem en Sam krijgen hier een plek in de programmaraad om zo het mee te denken over het aanbod voor jongeren. Ook hier lijkt voor de jongens vooral muziek een trekpleister. "Cabaret vinden jongeren niet zo leuk denken wij, maar we zouden wel graag een optreden van Ronnie Flex en Lil' Kleine zien", vindt Sam. "Ook Bizzey en SBMG zouden wel iets zijn dat jongeren trekt."

Alphen.NU geeft over een tijdje zelf het goede voorbeeld door een evenement te organiseren voor jongeren. "We zijn druk bezig om de community uit te breiden en zodra dat voldoende is gebeurd, geven een feest met bekende artiesten voor de Alphense jeugd!", aldus Sem en Sam.

Team
Sem en Sam zitten samen achter Alphen.NU, maar zijn al wel bezig een team om zich heen te verzamelen. Inmiddels zijn er zo'n zes jongeren van verschillende middelbare scholen die helpen met het verzinnen stellingen, meedenken over Alphen.NU en natuurlijk ambassadeur voor Alphen.NU zijn op hun eigen school. Eens in de week vergadert het team via Skype.

"We zijn nu vooral bezig met het krijgen van veel volgers en plaatsen content om het platform te laten groeien", aldus Sem. "Daar hebben we hulp bij nodig, maar de leden van team moet wel echt iets bijdragen aan Alphen.NU. Bijvoorbeeld langsgaan bij evenementen en jongeren laten weten wat er in Alphen speelt en wat voor hun interessant is."

Fotograaf: Alphens.nl