Nieuws

« Vorige - Volgende »

ANWB Automaatje van start in Alphen aan den Rijn

15 juni 2018 - 11:04  •  reacties

ANWB Automaatje van start in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de gemeente, de ANWB en Tom in de buurt en is een aanvulling op de reeds bestaande vervoersverzieningen, zoals de buurtbus Tom-bus. Vrijwilligers vervoeren de passagiers in hun eigen auto en krijgen daarvoor een kleine vergoeding. De coördinatie van het initiatief wordt verzorgd door Tom in de buurt. 

Wethouder Han de Jager is blij dat het initiatief ook in Alphen van start gaat. "Automaatje is een nieuw antwoord op specifieke problematiek: namelijk vereenzaming door verminderde mobiliteit", aldus De Jager. Vanwege de lage vergoeding die wordt gevraagd is het vervoer ook geschikt voor de kleinere portemonnee. 

Een mooie bijvangst van het initiatief is de band die ontstaat tussen vrijwilligers en hun passagiers, vindt De Jager. "Als mensen wekelijks vervoerd moeten worden, ontstaat op den duur een band tussen de mensen door het wekelijkse contact. Dit geeft de minder mobiele Alphenaren een kans om hun sociale netwerk weer op te bouwen."

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn