Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting Kolewa in race voor KRO Actie Warm Hart

19 juni 2018 - 09:12  •  reacties

Stichting Kolewa in race voor KRO Actie Warm Hart

Alphen aan den Rijn - Stichting Kolewa zet zich al jarenlang in voor kinderen in Indonesië met lichamelijke afwijkingen of beperkingen. Ze zijn daarbij volledig afhankelijk van donaties, dus de nominatie voor de Actie Warm Hart komt als geroepen. 

Kolewa werkt vanuit Bali en richt zich met name op de armste eilanden ten oosten van Bali, waar het ontbreekt aan de meest basale voorzieningen. Kolewa helpt kinderen met schisis en brandwonden. Daarnaast is er een programma voor dove kinderen die hierdoor de kans krijgen passend onderwijs te volgen. De ouders van de kinderen zijn over het algemeen straatarm. Kolewa zorgt voor de reis naar Bali, het verblijf en begeleiding voor en na de operatie. Met onder andere de Rotary zijn er afspraken over vergoeding van de operaties.

Stemmen
Of stichting Kolewa het bedrag ook daadwerkelijk krijgt, hangt af van het aantal stemmen. Uit alle aangedragen goede doelen worden vijf doelen geselecteerd op basis van de meeste stemmen. Vervolgens kijkt een jury naar deze inzendingen en kiest de drie beste doelen uit als winnaars. De drie goede doelen met de meeste stemmen winnen 10.000,- euro, 5.000,- euro of 2.500,- euro. Stemmen kan tot 28 september 2018.

Fotograaf: PR Stichting Kolewa