Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gezocht: vrijwilligers ter ondersteuning van mantelzorgers

13 februari 2012 - 11:06  •  reacties

Gezocht: vrijwilligers ter ondersteuning van mantelzorgers

Alphen aan den Rijn -

Medewerkers van Mantelzorgpunt krijgen regelmatig de vraag of een vrijwilliger een paar uurtjes per week de mantelzorgtaken op zich kan nemen. In die tijd kan een mantelzorger zelf iets ondernemen: zaken die moeten gebeuren of die de mantelzorg graag wil doen. Naar de kapper, de administratie bijwerken of een oude hobby weer leven inblazen. Tegelijkertijd is het voor degene die verzorgd wordt ook fijn om even een ander gezicht te zien of een activiteit te ondernemen: samen op stap, iets creatiefs doen, die oude foto’s nog eens bekijken of een kop koffie drinken met een goed gesprek.

Cursus voor vrijwilligers vervangende mantelzorg
Mantelzorgpunt is nu op zoek naar vrijwilligers om mantelzorgers te ontlasten. Om deze taak goed te kunnen doen krijgen vrijwilligers een cursus aangeboden. De cursus is een kennismaking met Mantelzorgpunt en tegelijkertijd een oriëntatie of deze vorm van vrijwilligerswerk bij u past. Onderwerpen van de cursus zijn grenzen van het vrijwilligerswerk, communicatie en natuurlijk: wat is mantelzorg? De cursus wordt gegeven in Alphen aan den Rijn in gebouw Rijnstaete op donderdag 1,15 en 29 maart van 13.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden
Wilt u vrijwilliger vervangende mantelzorg worden en zich aanmelden voor de cursus? Neem dan contact op met Elly van Doijewaard vrijwilligerscoördinator van het Mantelzorgpunt.

Bel naar: Participe: 0172-427500 voor direct contact of stuur een e-mail naar
mantelzorgpunt@participe.nu of e.van.doijewaard@participe.nu

Fotograaf: Josh Walet