Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Obstakelparcours wordt Alphens grootste speeltuin'

4 juli 2018 - 10:22  •  reacties

Obstakelparcours wordt Alphens grootste speeltuin

Alphen aan den Rijn - Van den Belt, ondernemer en zelf fanatiek obstacle runner, is al jaren bezig om zijn ideeën voor een permanent obstakelparcours in Alphen uit te werken. Vanaf het begin was al duidelijk dat het een parcours moet zijn met voldoende obstakels voor alle niveau's, inclusief een parcours speciaal voor kinderen. "Het is net een grote speeltuin, waar jong en oud terecht moet kunnen om obstakels te overwinnen", stelt Van den Belt. 

"De gemeente was enthousiast over de plannen in de hoop dat het ook een boost geeft aan het toerisme in Alphen", aldus Van den Belt. "Met de toekenning van LEF doen we nu een grote stap in de juiste richting. Het is ook goed voor de Alphense economie, want we gaan uiteraard de samenwerking aan met Alphense partijen om het park te realiseren." 

Stichting
Om zijn plannen vorm te geven is een aparte stichting opgericht, stichting Obstacle Training Course Alphen. De stichting beheert straks het parcours en onderhoudt de obstakels. Op het parcours zullen altijd instructeurs aanwezig zijn om sporters te begeleiden. "Het parcours is met het oog op de veiligheid alleen toegankelijk tijdens openingstijden waarbij instructeurs aanwezig zijn", aldus Van den Belt. "De instructeurs zijn van hoog niveau en zullen allemaal ervaring hebben met EK's of WK's op het gebied van obstacle running." 

Het park is straks niet alleen leuk voor (top)sporters waarbij de instructeurs proberen om je de juiste technieken aan te leren. "Wij leren je klimmen en klauteren, je beter te maken en je kracht te verdelen", aldus de Alphenaar. Het park is straks ook geschikt voor teambuilding, evenementen en partijen. "Als je langskomt met een vrijgezellenfeest interesseert die techniek je geen bal. Wij zorgen ervoor dat je dan ook gewoon aan de overkant komt."

Ook wil Van den Belt samenwerken met andere Alphense partijen in het Zegerslootgebied zoals Bij Hen en Wet 'n Wild om complete arrangementen aan te bieden.

Vernieuwend
De precieze plek waar het obstakelparcours moet komen is nog niet duidelijk. "De meest geschikte locatie moet nog gezocht worden. Hierbij moeten we ook rekening houden met bijvoorbeeld parkeerplaatsen in de buurt, maar ook willen we de natuur niet in de weg zitten. Daarom zijn we ook van plan om obstakels te bouwen van hout en duurzame materialen."

De bedoeling om het eerste jaar zo'n vijftig obstakels op te zetten en uiteindelijk -als de ruimte het toelaat- uit te breiden naar honderd. "Niet alle obstakels zullen permanent zijn, op die manier willen we vernieuwend blijven." 

Als de locatie duidelijk is, verwacht Van den Belt dat het parcours er binnen een half jaar staat. "Het moet de mooiste locatie voor jong en oud in het Groene Hart worden en zo Alphen op de kaart zetten", stelt Van den Belt. 

Fotograaf: Rosoriginal / Ricardo van den Belt (l) met Rick Urban van UrbanSky, één van de obstakelbouwers