Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tom in de buurt op zoek naar Alphense vrijwilligers

19 juli 2018 - 16:20  •  Roxane Linger  •  reacties

Tom in de buurt op zoek naar Alphense vrijwilligers

Alphen aan den Rijn - Mohamed, die sinds drie jaar in Rijnwoude woont, rijdt af en toe de Tom Bus. Hierdoor leert hij mensen kennen; hij doet mee. Ria uit Boskoop helpt op de kinderboerderij, omdat ze van dieren houdt. Ze vindt het gezellig; geniet van de dieren en bezoekers. Joost, student in Leiden, geeft iedere week een paar uur les aan vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Hij leert daar zelf van en zijn vrijwilligerswerk is ook nog goed voor zijn CV. Zo zijn er tientallen voorbeelden van Alphenaren die iets voor hun buurt of buurtgenoten doen.

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. De ene persoon doet het drie dagen in de week, de ander een uurtje in de maand. Het kan de ondersteuning van een persoon thuis zijn, maar ook als onderdeel van een organisatie. U bepaalt – zelf - op basis van uw interesse, talenten en mogelijkheden – hoe en wat u doet.

Vacaturebank
In onze nieuwe vacaturebank kunt u uzelf inschrijven als vrijwilliger en zien welke vrijwilligersvacatures er zijn. Bij Tom in de buurt werken wijkcoaches die u hierbij ook kunnen helpen en uw vragen kunnen beantwoorden. De wijkcoaches begeleiden vrijwilligers en ondersteunen bovendien vrijwilligersorganisaties.

Weet u nog niet wat u wilt, maar wilt u wel iets doen, maak dan gebruik van de Talentenscan. Aan de hand van een aantal vragen krijgt u inzicht in uw interesses en mogelijkheden. En zo verschijnen vanzelf de vacatures die voor u interessant kunnen zijn.

De Vrijwilligersvacaturebank is vernieuwd. Organisaties die met vrijwilligers werken in de gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente Kaag en Braassem en de gemeente Nieuwkoop en vacatures op deze vacaturebank willen plaatsen, zijn geïnformeerd over wat dit praktisch voor hen betekent. Bent u actief in een vrijwilligersorganisatie en zou u ook graag uw vacatures op de vacaturebank zetten mail naar vacaturebank@tomindebuurt.nl

Over Tom in de buurt
Tom in de buurt is een samenwerkingsverband van acht organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Onze professionals bieden (gratis en zonder indicatie) zorg en welzijn in de buurt. De letters 'Tom' staat voor Talent,  Ondersteuning en Meedoen. Wijkcoaches van Tom in de buurt helpen bewoners om uw talent in te zetten, ondersteunen bij problemen, zodat iedereen mee kan doen. Bewoners kunnen bij de inlopen van Tom gratis en zonder indicatie binnenlopen met een vraag, probleem of zorg.

Fotograaf: Tom in de buurt