Nieuws

« Vorige - Volgende »

Oranje Fonds kent subsidie toe aan Nieuwe Alphenaren

14 augustus 2018 - 17:22  •  Stichting Nieuwe Alphenaren  •  reacties

Alphen aan den Rijn - De stichting koppelt vrijwilligers aan vluchtelingen die in de gemeente Alphen mogen blijven, zogenoemde statushouders. Elk koppel komt elke week samen om de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen, en voor eventuele hulp. Op deze manier helpt de stichting statushouders hun plekje te vinden in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Momenteel heeft de stichting zo'n 130 'koppels' van vrijwilligers en statushouders. Met de subsidie van het Oranje Fonds wil de stichting meer vrijwilligers aantrekken (kijk op contact@nieuwealphenaren.nl!) en deze koppelen aan een groot deel van de in 2018 binnengekomen Alphense statushouders. Ook gaat de stichting met het bedrag vrijwilligers extra ondersteunen bij het begeleiden van 'hun' statushouder.

De stichting wil de subsidie bovendien inzetten om meer groepsactiviteiten te organiseren voor statushouders én vrijwilligers. De eerstvolgende activiteit die op de planning staat is een parkbezoek aan Avifauna op 1 september a.s.! Om de 'nieuwe Alphenaren' te stimuleren in contact te treden met andere Alphenaren organiseert de stichting tot slot – mede met behulp van de subsidie van het Oranje Fonds – een aantal wijkbijeenkomsten. Hou de website van de stichting in de gaten voor een planning!

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.