Nieuws

« Vorige - Volgende »

Messenzwaaier schoolplein Scala College voor rechter

21 augustus 2018 - 15:10  •  reacties

Messenzwaaier schoolplein Scala College voor rechter

Alphen aan den Rijn - M. woonde in een project voor begeleid wonen van Rivierduinen, vlakbij het Scala College. Er waren al langer problemen tussen de bewoners en leerlingen van het Scala College. Voglens M. is hij twee keer mishandeld door leerlingen. Van één mishandeling deed hij aangifte bij de politie. 

Op 6 maart ging M. met twee grote messen naar het schoolplein aan de Diamantstraat. Een groep leerlingen weet de man te verjagen door met tassen te zwaaien en een fiets te gooien. M. wordt even later aangehouden door de politie. Het incident is gefilmd door een bewoner van de tegenoverliggende flat. Tegenover de rechter verklaart M. dat hij het zat was, en wilde dat het ophield. 

Toerekeningsvatbaar
M. blijkt uit onderzoeken verminderd toerekeningsvatbaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van een half jaar, waarvan vijf maanden en acht dagen voorwaardelijk. Door deze eis zou M. bij een veroordeling niet meer de cel in hoeven. 

Een leerling van het Scala College moet in september voor de rechter komen. Dat zal achter gesloten deuren gebeuren, omdat de verdachte minderjarig is.

De uitspraak volgt over twee weken.

Fotograaf: Josh Walet