Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

30 augustus 2018 - 14:43  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Bezoek aan MolenviergangWie: Leo MaatWaar: Molenviergang AarlanderveenWanneer: 29 augustus | 11.00 uur

Wethouder Maat maakt kennis met het bestuur van Stichting Molenviergang Aarlanderveen en brengt een bezoek aan de Molenviergang. Deze viergang is de enige ter wereld die nog ingezet wordt voor de waterhuishouding. 

Taallunch
Wie: Han de Jager
Waar: Raadzaal, gemeentehuis
Wanneer: donderdag 30 augustus | 11.45 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de Taallunch die wordt georganiseerd door de Bibliotheek Rijn en Venen. Dit jaar staat de Taallunch in het teken van laaggeletterdheid en gezondheid. De focus ligt op het herkennen en doorverwijzen van mensen die Nederlands als moedertaal hebben en die moeite hebben met lezen en schrijven. 

VOA-netwerkbijeenkomst
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Maggie Blue, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 augustus | 17.30 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij de netwerkborrel van de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn. 

Openingshandeling zaterdagmarkt
Wie: Gerard van As
Waar: Thorbeckeplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 september | 10.00 uur

Wethouder Van As verricht de openingshandeling bij de opening van de Alphense markt op het Thorbeckeplein. Nu de nieuwbouw klaar is, verhuist de markt na enkele jaren terug van het Aarplein naar het Thorbeckeplein. 

Aanwijzing tot monument Gemaal Kromme Aar
Wie: Leo Maat
Waar: Kromme Aarweg 3, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 september | 15.00 uur

Wethouder Maat bevestigt namens het college een monumentenschild bij het gemaal Kromme Aar. Vanwege de belangrijke cultuurhistorische waarde voor gemeente Alphen aan den Rijn, heeft het college het gemaal met alle bijbehorende onderdelen aangewezen als gemeentelijk monument. Dit moment is tevens de aftrap voor de Open Monumentendag 2018 die op 8 september van start gaat. 

Conferentie Werelderfgoednominatie Romeinse Limes
Wie: Kees van Velzen
Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer: 3 september | 18.30 uur

Wethouder Van Velzen woont de bestuurlijke conferentie 'De Limes dichterbij' bij, georganiseerd door de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Romeinse Limes is het grootste archeologische monument van Nederland en is genomineerd voor een plek op de Werelderfgoedlijst. Doel van de bijeenkomst is terugblikken op behaalde resultaten en vooruitkijken naar de uitdagingen in de toekomst.  

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn