Nieuws

« Vorige - Volgende »

Jostiband geeft concert in Museumpark Archeon

9 september 2018 - 20:31  •  reacties

Jostiband geeft concert in Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn - Museumpark Archeon en de Jostiband hebben samen het benefietconcert ten behoeve van de Cliniclowns georganiseerd. Archeon is bezig met haar 25ste seizoen en wil dit jaar een aantal speciale activiteiten organiseren. De Cliniclowns bestaan 25 jaar en daarom zijn zij het goede doel van dit concert. De Cliniclowns ontvingen een cheque van 7.500 euro van Archeon.

De Jostiband telt 140 leden, zij wonen verspreid over de verschillende locatie van Ipse de Bruggen. De thuisbasis van het orkest is locatie Zwammerdam. Alle muzikanten komen hier naar toe om te oefenen. Van de 140 leden speelden er veertig in de Arena van Archeon.
Dirigent Lyan Verburg is sinds 1982 bij de Jostiband betrokken. Zij leidt het orkest sinds 2006 in haar eentje.

De Jostiband speelde in de Arena veel verschillende muziekstijlen. Twee emmertjes water halen, was de golden oldie die het altijd goed doet. Daarmee werd het concert geopend. Naast kinderliedjes en religieuze liederen staat er ook klassiekers op het programma als Halleluja en Hey Jude. Maar, de Jostiband speelt ook nummers van Coldplay, Marco Borsato en Armin van Buuren.

Gezellige orkestleden
De Jostiband speelt niet alleen fijne muziek, maar heeft ook gezellige en spraakzame orkestleden. Zo vertelde Remo dat zijn vriendin Monique ook meespeelt, liet Peter weten dat hij in Archeon werkt als prikker en wist Percy te vertellen dat de echtgenoot van Verburg op de tribune naast een vreemde vrouw zat. Topper in het orkest is natuurlijk Nicky (foto) die op alle posters stond met een Romeinse helm op zijn hoofd. Evelien wilde van de Cliniclowns weten hoe dat zit met kinderen die bang zijn voor clowns. Na geruststellende woorden van de vertegenwoordiger van de Cliniclowns nodigde Evelien iedereen uit om het hele jaar aan dit goede doel te doneren.

Fotograaf: Alphens EV